ویزای شنگن هلند

ویزای شنگن هلند

هلند، کشوری کوچک در شمال غربی اروپاست که با کشورهای آلمان و بلژیک مرز خاکی و با بریتانیا مرز آبی دارد. بزرگترین بندر اروپا یعنی بندر روتردام در هلند واقع است. هلند در منطقه شنگن قرار دارد بنابراین شرط اولیه سفر به هلند، اخذ وقت سفارت هلند و  ویزای شنگن هلند است. در این نوشتار سعی کرده ایم که اطلاعاتی مفید در مورد نحوه دریافت ویزای شنگن هلند ارائه دهیم اما قبل از آن شاید ارائه توضیح مختصری در مورد معاهده شنگن و منطقه شنگن خالی از لطف نباشد.

معاهده شنگن

در ۱۴ ژوئن سال ۱۹۸۵، شهر کوچک شنگن در کشور لوکزامبورگ پذیرای سران پنج کشور اروپایی بود که با رویای خلق اروپای بدون مرز گرد هم جمع شده بودند و معاهده ای تحت نام معاهده شنگن را امضا کردند. پس از اتحاد آلمان، معاهده شنگن شکل کاملتری پیدا کرد و به مرور کشورهای اروپایی بیشتری دست به امضای آن زدند تا به امروز که ۲۴ کشور اروپایی از اعضای معاهده شنگن محسوب میشوند. کشورهای عضو معاهده شنگن عبارتند از:

  • هلند
  • آلمان
  • فرانسه
  • اتریش
  • لوکزامبورگ
  • نروژ
  • پرتغال
  • لهستان
  • ایتالیا
  • اسپانیا
  • مجارستان
  • چک
  • دانمارک
  • فنلاند
  • اسلواکی
  • اسلوونی
  • لتونی
  • لیتوان
  • یونان
  • بلژیک
  • ایسلند
  • مالت
  • سوئد
  • استونی

اصطلاحاً به مجموع کشورهای نامبرده منطقه شنگن گفته میشود؛ منطقه ای که تحقق رویای سران کشورهای اروپایی در سال ۱۹۸۵ بشمار میرود زیرا اینگونه میتوان در نظر گرفت که بین این کشورها هیچ مرزی وجود ندارد یعنی شهروندان کشورهای مذکور برای سفر به سرتاسر منطقه شنگن نیاز به ویزا ندارند. علاوه بر این شهروندان کشورهای خارج از منطقه شنگن با اخذ ویزای شنگن یکی از کشورهای فوق الذکر میتوانند در سرتاسر منطقه سفر کنند؛ گویی که تمام منطقه یک کشور واحد است.

مزیت ویزای شنگن به اینجا ختم نمیشود. دارندگان ویزای شنگن میتوانند بدون اخذ ویزای مجزا وارد کشورهای کوچک موناکو، آندورا، واتیکان و سن مارینو نیز شوند. علاوه بر اینها اگر ویزای شنگن دریافتی از نوع دابل یا مولتیپل باشد فرد حق ورود  به ۱۰ کشور آلبانی، بوسنی و هرزگوین، بلغارستان، کرواسی، قبرس، کوزوو، مقدونیه، مونته نگرو، رومانی و صربستان را هم دارد.

همانطور که مطالعه کردید اخذ ویزای شنگن مزایای بیشماری به همراه دارد که ویزای شنگن هلند نیز از این قاعده مستثنی نیست. سفارت هلند، مرجع صادرکننده ویزای شنگن هلند است؛ پس برای دریافت ویزای شنگن هلند اول باید از سفارت این کشور وقت مصاحبه گرفت. اما قبل از گرفتن وقت سفارت هلند باید دید که چه نوع ویزایی با سفر مدنظر متناسب است چون ویزای شنگن هلند در انواع متفاوتی مانند ویزای شنگن هلند نوع A، B، C و D صادر میشود که هریک مختص هدف و شرایط معینی هستند. اگر ویزای درخواستی فرد متناسب با سفر وی نباشد؛ سفارت قطعاً درخواست وی را ریجکت میکند.

انواع ویزای شنگن هلند

ویزاهای شنگن هلند نوع A، B و C که به ترتیب ویزاهای ترانزیت، عبوری و توریستی نامیده میشوند؛ ویزاهای عادی هلند هستند که مدت اعتبار آنها در یک دوره ۱۸۰ روزه نهایتاً ۹۰ روز است. اما هرکدام از این ویزاها شرایط متفاوتی دارند. ویزای شنگن هلند نوع A فقط برای استفاده از سالن ترانزیت یک فرودگاه در هلند هست؛ یعنی با استفاده از این ویزا فرد از کشور مبدا به هلند پرواز میکند و بدون اینکه از فرودگاه هلند خارج شود به کشور دیگری خارج از منطقه شنگن پرواز میکند. ویزای شنگن هلند نوع B هم حق اقامت در هلند را از فرد میگیرد یعنی فرد از کشور محل اقامت خود به هلند پرواز میکند؛ از فرودگاه خارج میشود و سپس از راه زمینی به کشوری خارج از منطقه شنگن سفر میکند. ویزای شنگن هلند نوع C، ویزای توریستی هلند است که معمولاً ایرانیها برای اخذ این ویزا درخواست میدهند.

ویزای شنگن هلند نوع D، ویزای بلندمدت یا ویزای ملی کشور هلند است که برای دانشجویان، تجار و سایر افرادی که لازم است بارها از مرزهای هلند رفت و آمد کنند؛ صادر میشود.

نحوه اخذ ویزای شنگن هلند

حالا باید دید که برای اخذ انواع ویزای شنگن هلند چه باید کرد؟ همانطور که پیشتر گفتیم مرجع صادرکننده ویزای شنگن هلند، سفارت هلند است که قبل از مراجعه به سفارت باید برای گرفتن وقت مصاحبه اقدام کرد. خوشبختانه پروسه گرفتن وقت سفارت هلند ساده و بی دردسر است. کافی است که یک ایمیل به زبان انگلیسی و حاوی اطلاعاتی از قبیل نام و نام خانوادگی، تاریخ سفر، هدف از سفر، شماره گذرنامه، شماره تماس و تاریخ مصاحبه مطلوب به پست الکترونیکی سفارت هلند ارسال کرد. سفارت پس از دریافت درخواست خیلی سریع ایمیلی حاوی تاریخ مصاحبه برای متقاضی ویزای شنگن هلند ارسال میکند. فرد باید از صفحه این ایمیل پرینت بگیرد و در روز مصاحبه به همراه ببرد. علاوه بر این صفحه، فرد باید مدارک زیر را نیز حضوراً به سفارت هلند تحویل دهد:

  • فرم درخواست ویزای شنگن هلند
  • اصل و تصویر گذرنامه که اعتبار آن باید حداقل سه ماه بیشتر از اعتبار ویزای درخواستی باشد.
  • ویزایهای شنگن قبلی (در صورت وجود)
  • اصل و ترجمه رسمی شناسنامه به زبان انگلیسی
  • یک قطعه عکس پرسنلی رنگی
  • رسید رزرو بلیط رفت و برگشت هواپیما
  • دعوتنامه رسمی (فرد دعوت کننده باید فرم دعوتنامه را از شهرداری محل اقامت خود تهیه کند. هزینه خرید این فرم بیست یورو است. سفارت هلند تصویر این فرم را نیز قبول میکند. اگر شخص دعوت کننده دارای گذرنامه ایرانی است باید تصویر گذرنامه وی را هم به سفارت تحویل داد. اگر هم فرد، فامیل یا دوستی در هلند ندارد که برای او دعوتنامه بفرستد میتواند در سمینارها یا کارگاه های کوتاه مدت ثبت نام کند و از آنها تقاضای ارسال دعوتنامه نماید. در آخر هم باید اضافه کنیم که ارائه دعوتنامه الزامی نیست اما شانس فرد برای دریافت ویزای شنگن هلند را افزایش میدهد.)
  • رسید رزرو هتل (در صورت ارائه دعوتنامه به رسید رزرو هتل نیاز نیست)
  • گواهی شغلی مانند گواهی اشتغال به کار برای صاحبان مشاغل آزاد، آخرین حکم کارگزینی برای کارمندان دولت، کارت دانشجویی بین المللی برای دانشجویان، کارت بین المللی عضویت در هیئت علمی برای اساتید دانشگاه ها، روزنامه رسمی شرکت و رزومه شرکت برای صاحبان شرکتهای خصوصی و…
  • گواهی بانکی تمکن مالی و گردش حساب در سه ماه گذشته که باید به زبان انگلیسی باشند (معمولاً گفته میشود که برای دریافت ویزای شنگن هلند، حساب بانکی متقاضی نباید کمتر از بیست میلیون تومان باشد اما اگر کمتر باشد میتواند مدارک مربوط به حساب بانکی اقوام درجه یک خود را تحویل دهد. ضمناً اگر فرد دعوتنامه دارد و دعوت کننده در آن قید کرده که هزینه سفر را بر عهده میگیرد دیگر نیاز به ارائه گواهی تمکن مالی و گردش حساب بانکی نیست.)
  • اصل و ترجمه اسناد ملکی که وابستگی مالی فرد برای بازگشت به کشور محل اقامت خود را نشان میدهند (ضروری نیست)
  • گواهی مرخصی از محل کار به همراه سه فیش آخر حقوقی (ضروری نیست)
  • برنامه سفر متناسب با واچر هتل (ضروری نیست اما اگر فرد دعوتنامه ندارد بهتر است که برنامه سفر خود را ارائه دهد)
  • بیمه مسافرتی که حداقل تا سقف سی هزار یورو از هزینه های احتمالی پزشکی و اضطراری متقاضی ویزای شنگن هلند را پوشش دهد (سعی شود بیمه از شرکتی تهیه شود که در صورت عدم صدور ویزا، بیمه نامه را لغو کند و هزینه دریافتی را پس دهد)

 

جهت اخذ وقت سفارت یا ویزای شینگن با کارشناسان ما تماس بگیرید

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *